DIY: "gyönygyfa" készítése lépésről-lépésre

A legutóbbi DIY ötlet népszerűségén felbuzdulva, - ami a 'körömlakk-fácska' nevet kapta és itt találhatod a róla szóló bejegyzést-  ma is egy ahhoz hasonló bejegyzéssel érkeztem.

A különbség, hogy ez egy leegyszerűsített változata a korábbi bejegyzésnek, sokkal kevesebb idő alatt és kevesebb macerával elkészülhetünk ezzel, hiszen lakkozgatás helyett most gyöngyökkel dolgozunk. 


Mire lesz szükséged? 
  • néhány tekercs hobbidrótra - különböző színekben beszerezhető hobbiboltokban
  • strapabíró olló, fogó
  • mini cserép - különböző méretekben szintén hobbiboltokban beszerezhető
  • gipsz
  • színvilághoz passzoló tempera - ha le szeretnéd kenni a cserepet
  • gyöngyök, ízlésednek megfelelően
  • türelem, 3-4 óra szabadidő

Az ágak és a törzs kialakítása lépésről-lépésre :
( a képet nyugodtan mentsd le, hogyha nagyobba szeretnéd látni)

Rengeteg ágacskára lesz szükséged, javaslom, hogy először készíts el az önálló ágacskákat, legyenek jó sokan.  A kialakításuknál figyelj arra, hogy milyen alakú fát szeretnél készíteni. Pl. ha magasabb, keskenyebb fát szeretnél, ügyelj a szárak hosszúságára, a három ág kialakításánál pedig a középső legyen hosszabb, a két oldalsó nyúlfarknyi. Ha dundibbat szeretnél (mint az enyém a képen) alacsony szárhosszal dolgozz, az ágacskák pedig lehet egyhosszúak. 


Nyilván a szálak számával is befolyásolod, mennyire lesz dundi, tömött az a fa. Ha úgy gondolod elegendő szálat készítettél, nekiláthatsz a törzs kialakításának.  
A törzset alakítod ki először, méghozzá úgy, hogy ott csavarod össze a legtöbb illetve leghosszabb szálakat. Mehet 6-8 szál is akár. Erre a stabil törzsre rácsavarod a kisebb, kevésbé hangsúlyos dupla-tripla összecsavart ágyacskákat. Érdemes megnézned, hogyan áll össze a természetben lévő fák ágrendszere, nekem ez sokat segített, hogy valóban fa-szerűek legyen a kreálmányaim. :) Használjatok fogót, ha már vastagodik, ezzel lefoghatjátok a törzset és könnyebben tudjátok majd összecsavarni a szálakat. Törekedjetek a szoros illesztésre, mert csak úgy lesz szép a végeredményetek.


Ha megvan az egész fa, úgy érzed, már nem akarsz szálakat hozzácsavarni, itt az ideje talapzatot készíteni neki. Keverj ki egy kevés gipszet, a cserépbe állíts bele a fádat, majd öntsd ki. Fogd, amíg meg nem köt a gipsz.

Végső simítások
Igazgassátok meg az ágacskákat: álljanak kissé felfelé, szerteágazóan, mint az igazi fák ágai
igény szerint lefesthetitek a cserepet, a kiöntött gipszet
Tipp: a megkötött gipszre helyezettek néhány gyöngyszemet is, mintha a fáról lehullott volna a virágja. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések

Facebook Like Box