Mivel festem a hajam? - L'oreal excellence 01

Amikor kiköltöztem az Egyesült Királyságba, új hajfestéket (és persze fodrászt) is kellett találnom, olyan szerencsém volt, hogy mindkettőből sikerült elsőre zseniálist választanom.
A hajfesték, amiről ma írni fogok nektek a L'oreal Paris excellence pure blonde termékcsaládjába tartozó 01-es ultra-light natural blonde árnyalata, amely egy kiváló szőke hajfesték.






A csomag tartalmazza a színelőhívót, illetve a hajfestéket, gumikesztyűt, amely nem a szokásos gagyi vékony, szétszakadós fajta, hanem ez kézre simuló, vastagabb gumi, tartalmaz még utóápoló balzsamot, illetve, előápolót is, ami  szerintem egy fantasztikus ötlet.

A képen láthattok egy furcsa tüskés valamit, kérem szépen, ezt a fejet rá kell húzni a hajfestékes tubusra, szintén fantasztikus ötlet, egyszerű, és mégis mennyiben megkönnyíti a hajfestést.

Maga a termék használata emiatt a fej miatt  roppant egyszerű, higiénikus, a fürdő is tiszta marad hajfestés közben. Ha esetleg nem akarnánk használni a fejet, akkor sem kell aggódnunk, a festék állaga pont jó, nem fröcsögős, híg, se nem túl tömény, tehát hajfestő ecsettel is tökéletesen eloszlatható. :)

A festék viselete kellemes, bár erős szőkítőről van szó, mégsem csípi a fejbőrünket, ez szerintem főként az előápoló balzsamnak köszönhető, ezt tehát ne felejtsük el használni! Az illata semleges, enyhén virágos, az ammóniát nem is érezni rajta.

Tehát, azt már tudjuk, hogy könnyen használható, kellemes hajfestést biztosító hajfestékről van szó, de a lényeg nyilván a színeredmény. Lássuk az előtte-utána képeket! :)





Az én elvárásaimnak tökéletesen megfelel ez a hajfesték, a töveket egységesen és hatékonyan leszívja, a végeredmény nem sárgás, hanem tökéletes hidegszőke színárnyalat. 
Ez az ezüstös árnyalat kb. 4 hétig megmarad. ezután lassan kezd melegszőkévé válni az árnyalat (eltűnik a hamvassága), de semmi csibesárga, mustársárga (...) árnyalat nem fog jelentkezni.

Korábban maximum 3-4 hetente festettem a töveket, mert annyira hamar besárgult a hajszínem, teljesen viselhetetlenné vált ez idő alatt. Mostanában 6 hetente elég festenem, a negyedik hétig tart a  szép hajszínem, ekörül kezd sárgulni, de még a 6 hétig teljesen viselhető.
Ez a ritkább festés rengeteget számít a hajam szép állapotának megőrzésében.

A másik szuper dolog pedig, hogy ezzel a festékkel tényleg elég csupán a lenövést befesteni, mert a már befestett részek megőrzik szép, hamvas színűket, tehát nem roncsoljuk tovább az egész hajhosszt, csupán a tövekről kell gondoskodnunk. Ez szintén egy olyan tényező, ami sokat számít, ha kímélni szeretnénk a hajunkat. Úgy látom, ha továbbra is ezzel a festékkel festem majd a hajam, elegendő lesz 6 havonta átfestenem az egész hajhosszt, ami számomra egy hihetetlen szám, mert eddig minden második festésem tejes hajhossz festés volt. :)


A festékkel tehát minden szempontból maximálisan elégedett vagyok. A minőség ára  6,5Ł egy dobozért, illetve 10Ł kettőért és otthon is általában kettesével ~5000 forintért tudjuk megvenni.
 Én ezt nem sokallom, hiszen magas minőséget képvisel a drogériás hajfestékek között, ráadásul a legtöbbször akciós, ha kettő terméket vásárolunk. :)

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések

Facebook Like Box