A hónap felfedezettje: Lush 'let the good times roll' arc-és testradír

Lassan egy hónapja ejtettem meg a legelső Lush vásárlásomat,  több termékkel tértem haza, s most szeretnék beszámolni nektek egyikőjükről. :) 

A Lush "let the good times roll" test-és arctisztítója jelenleg az egyetlen nem natúr termék az arctisztítási-ápolási rutinomban, fantasztikus illata miatt egyszerűen nem tudok róla lemondani. 




Leírás:
"Ez a tisztító arcra és testre egyaránt használható; elég gyengéd ahhoz, hogy bárhol tisztítsa és fényesebbé tegye a bőrt. A fahéjpor antiszeptikus hatású, ugyanakkor serkenti a vérkeringést a bőr vékony ereiben. A talkum magába szívja a felesleges olajat, ezért ez az arctisztító különösen jó hatással van a könnyen zsírosodó bőrre. A glicerin segít a bőrben tartani a nedvességet, vagyis nem engedi kiszáradni a bőrt a leghidegebb téli időben sem."

Csomagolás:
A 100 g termékünk  egy aranyos bödön-szerű tubusban érkezik, rossz pont, hogy nincs védőfólia a termékeiken. A Lush védjegye a szuper és magával ragadó illatú termékkínálat, nyilván tudják a gyártók, hogy az orrunk alapján vásárolunk, ezért nem tesznek fóliát a termékeikre. Engem ez zavar, hiszen ki tudja, nem-e nyúlkáltak bele abba, amit én majd aztán az arcomra kenek.

Használati javaslat: 

A termék: 
Letekerve a kupakot megcsap minket egy fantasztikus mézes-mézeskalács illat, rápillantva a termékre a mézestészta állag tovább erősíti bennünk a mézre asszociálást.

Az állagát legjobban azoknak tudom leírni, akik szoktak sütni: a túl puha mézestészta pont ilyen állagú. Akik nem szoktak sütni, azok képzeljenek el egy omlós, puha állagot.

Kevés, nagyjból egy kisujj-körömnyi elég belőle a teljes arcunk alapos átmosásához, én rendszerint többet használok, mert olyan fantasztikus illata van, hogy minél intenzívebben és tartósabban szeretném magamon érezni.  De azok akik a realitás talaján tudnak maradni, azoknak elegendő lesz az előbb említett mennyiség, hiszen a termék állagából kifolyólag az egész radírozó hatású, a kezdetekben intenzívebb, majd vízben oldódva egyre kevésbé lesz intenzív a radírozó hatása. Végül teljesen elkeveredik az arcon lévő vízzel, ekkor szoktam lemosni. :)


Úgy érzem, ez  mindennappi kényeztető - de ugyanakkor hatékony- arclemosónak megfelel, puhává, egységessé teszi az arcbőrünket.
Komoly bőrproblémával küszködőknek, bőregyenetlenséggel küszködőknek szerintem ez a radírozó- tisztító hatás kevés lenne.
Érzékeny bőrre is megfelelő, nálam nem okoz irritációt, pedig van némi rosaceám - vannak napok, amikor úgy érzem, erős lenne, olyankor inkább egyszerű natúr habzó lemosót használok - de általában tudom használni. Érzékeny bőrűeknek a popcorn illatú parfümanyagot sem szabad figyelmen kívül hagyni.

Testre én nem használom - borosnak találnám a 2800 ft-ot egy 100g-os testradírra, viszont az arcomra ennyit minimum szeretek költeni. Továbbá, nem is gondolom, hogy ez elég erős lenne testradírozásra, általában preferálom a nagyobb szemcséket tartalmazó testradírokat. :)

Összességében:
Szeretem használni, imádnivaló illatú, hatékony, ráadásként némi fehérítő hatással is rendelkezik. Ajánlom kipróbálásra számotokra! :) 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések

Facebook Like Box