Összehasonlító bejegyzés: Szemhéjtusfilcek / Rimmel, Essence, RdelYoung/

Sziasztok! :) Ma egy összehasonlító bejegyzéssel érkeztem, méghozzá a jelenleg használt három szemhéjtusomat fogom górcső alá venni. 

A tesztelt darabok:
  • Rimmel scandal eyes thick&thin szemhéjtus 2000 forint
  • Esssence superfine szemhéjtus - 895 ft
  • Rival de Loop Young szemhéjtus  01 black - 600 ft


Swatchok:


A dobogó legrosszabbika: Rimmel scandal eyes szemhéjtus

Meglepő módon a legmagasabb árfekvésű vált be a legkevésbé.

 Ennek egyik oka, hogy borzasztóan gyenge, szürkés a színe, és sehogy nem mutat, hiába is próbálom rétegezni. A  swatchokon is láthatjátok, hogy harmatgyenge. A másik, hogy elég érdekes a fej kialakítása, laposkás, féloldalasan levágott, a hagyományos rúzs élhez tudnám hasonlítani, persze mindezt miniatűrben. Emiatt elég nehéz használni, persze tegyük fel, hogy rááll a kezünk, de akkor is igazán kellemetlen a használata a keménysége miatt.  Ha felmerülne ötletként, hogy jobban rányomjátok, hátha úgy erősebb színt nyerhetünk ki, hát ne tegyétek, mert ilyenkor nemcsak kelletlenül kemény, hanem már karcol.  Szerintem nem éri meg a fáradozást, kellemetlenségeket.

Amire jó volt, azt az, hogy a cicaszem végét a tus formája miatt könnyen lehetett vele kialakítani. Úgy használtam, hogy megrajzoltam a végeket ezzel, majd áthúztam egy másik tussal, hogy színe is legyen....  Másik jó pontja az , hogy a kezünk számára kényelmes lenne használata, ugyanis tökéletes a mérete, kár, hogy nincs értelme kézbe venni.  Értékelés: 1/5 Ár-érték arány: 1/5 Egy Rimmel tustól nem ezt várom.


Essence superfine szemhéjtus

Ez a szemhéjtus egy általam sokat használt darab. Az első benyomások alapján meggyőzött, aztán ahogy egyre többet-és-többet viseltem, már kiütköztek a hibái. 

A tus kialakítása egész jó, elég éles, illetve a puhasága is pont jó, könnyű és gyors vele dolgozni, precíz tusvonal készíthető vele még a belső szemzugba is.  Bár a tus maga lehetne rövidebb, kézreállóbb, még így is kényelmes a használata.
Jó kialakítása miatt gyakorlásra ajánlom, hordani kevésbé. 

A színe nem koromfekete, közép-feketének mondanám, én ezt gyenge pontjának tartom, hiszen a fekete az legyen koromfekete. Az igazi gyenge pontja viszont az, hogy egy pár óra után hajlamos maszatolódni, felragadni a szemhéjra, mindenképpen kell alá az alap, ami ott tartja a helyén, de még így is veszt a színéből.

Értékelés: 2.5/5 Ár-érték arány: 3/5 




A leginkább bevált darab:  RDEL YOUNG filces szemhéjtus

A tus nagy előnye könnyű kezelhetősége, vékony és prezcíz tushegye, intenzív mélyfekete színe amit nem szükséges építeni. Imádom, hogy egy húzással milyen szép, mélyfekete színe van, ráadásul tökéletesen matt!  Kézreálló, kényelmes használni. Ajánlom kezdő tusozók számára, mert még ők is igazán szép tusvonalat tudnak majd húzni vele, akár vékonyat, akár vastagot szeretnétek. A három körül őt fogom újravenni. :)

  Nehezen lemosható, sokszor kicsit olyan celluxszerűen le kell húzni azt, ami fent marad.  Mondjuk nekem semmi spéci lemosóm nincs, sem micellás vizem, úgyhogy ezekkel szerintem egész más lenne lemosni. Meleg napokon 5-6 óra elteltével erősen megkopik (eltűnik?) a belső szemzugból, szükséges frissíteni, magában hajlamos kissé elkenődni,de szemhéjalappal megelőzhető a probléma, így már nem kényes. Hangsúlyozom, hogy ez meleg napokon jellemző, télen semmi gond nincs vele,illetve alappal egész máshogy viselkedik. Ez szerintem mind-mind belefér egy 600 forintos tusnál. Értékelés: 4/5 Ár-érték arány: 5/5

Erről a szemhéjtusról szóló önálló bejegyzésemet itt találjátok.


Mit szóltok a bejegyzésben szereplő tusfilcekhez? Nektek mi vált be leginkább? :) 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések

Facebook Like Box