TESZT I Natúr arckrém száraz-érzékeny bőrre - Emese Műhelye


Bár már jó régen írtam az összefoglalóan az arcápolási rutinomról, a régebbi olvasóim talán még emlékeznek, hogy ezen a területen a natúr, bőrbarát kozmetikumokat igyekszek használni. :) Kezdetekben ez még nem volt tudatos, de valahogy mindig a kezembe akadtak a natúr arcápolási termékek, ezek után láttam, hosszú távon micsoda változást tud eredményezni, így ma már tudatosan őket választom. 
Ha ti is hasonlóan előnyben részesítitek a tiszta összetevőket, tartsatok velem egy termékteszt erejéig, amelyben egy natúr arckrémet tesztelek az Emese műhelyé-től! :)

Natúr arckrém száraz-érzékeny bőrre
homoktövis és csipkebogyó kivonattal


A bőröm ápolása mindig is nehéz feladat volt számomra, hiszen amellett hogy igazán száraz-vízhiányos a bőröm, elég érzékeny is, nehezen tolerálja például az illatanyagokat,emiatt nehéz megtalálnom a megfelelő arcápolási kellékeket.

A termék csomagolása lágy és egyszerű, a természetes arckrémhez illő, felesleges cicoma nélküli, önmagát mutató :)   A tégely kibontásakor érezhetjük a jellegzetes natúr krémek illatát, amit én személy szerint kedvelek. A krém remek állagú,könnyen eldolgozható a bőrbe, általában masszorzó mozdulatokkal kenem el, így 3 perc alatt maradéktalanul, kellemetlen ragacsos érzet nélkül beszívódik. Ideális smink alá is, nincs csillogás, csúszkálás, hiszen látszatra teljesen olyan marad a bőrünk, mintha rá se kentünk volna semmit. :) 

A legfontosabb viszont nyilván az, hogy hidratálás szempontjából hogyan teljesít.
A terméket a legjobbkor kezdtem el használni, mert már teljesen kiszáradt szegény, néhol már hámlott is, az ajkaim is elég rossz állapotban voltak. Két hete használom, napi használat mellett már az első hét végére teljesen rendbe hozta a bőröm, mellette csak a szokásos Balea Candy-Queen ajakápolómat használgattam.
Általánosságban hidratáltnak érzem a bőröm, a szél is kevésbé kezdi ki, tisztítás után sem szárad túl a bőröm. A hidratáló értéke jó, de nem kiváló, érzek itt egy kis hiányosságot, mivel nem hosszantartó ez az ápolás, amit ad a bőrömnek. Efelett azonban hajlandó vagyok szemet hunyni, egyrészt, mert tudom, hogy különösen száraz a bőröm, amire egy krém kevés szokott lenni, másrészt mert szívesen használom bőrnyugató-hűsítő hatása miatt, nem bánom, ha akár reggel-este "kell" használnom.
  Ne feledjük, hogy egy minden mentes a termékről beszélünk (ásványi olaj, parabén, SLS, mesterséges színanyag-illatanyag), így nyugodt lehetek abban, hogy használatával nem teszek rosszat a bőrömmel.  A komedogén-index miatt sem kell tartanunk, nem fogja segíteni a miteszerek és pattanások megjelenését. Az ára is baráti, hiszen 50 ml terméket kapunk 2800 forintért, ami natúr arckémek világában igencsak alsó hang, ráadásul választhatunk hogy tégelyes, vagy pumpás kiszerelésben szeretnénk-e a termékeiket.


Összességében egy kellemes használatú-nyugtató hatású arckrém, amit szívesen és nyugodt szívvel használok természetes összetevői miatt. Bár kissé hidratálhatna jobban,tartósabban is, még így egy kiváló arckrémnek tartom, ajánlom kipróbálásra a szánt bőrtípusra, egészségtudatos hölgytársaimnak. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések

Facebook Like Box