Sminksorozat szemüvegeseknek #2 - Orcahangsúlyos smink

Csodaszép vasárnapot kívánok mindannyiótoknak! :)

Ezúttal szemüveget viselő olvasóimnak szeretnék segítseni az előnyős smink megtervezésében. :)

A rövidlátóknak és a távollátóknak különböző sminkelési fortélyokat kell alkalmazniuk, amikkel előnyösebbé tehetik, szemüveglencséjükhöz igazíthajtják sminkjüket. Mivel én a rövidlátók közé tartozom, a mínúszos lencsém kicsinyíti a tekintetem, ajánlatos sminkkel optikailag ellensúlyozni ezt a hatását. A sminkelési alapokat korábbi cikkemmel feleleveníthetitek! :)

Általános útmutatás számunkra, hogy minél hangsúlyosabb a szemüvegünk - színe vagy formája miatt- annál inkább hangynunk kell érvényesülni, nem rátenni még egy lapáttal szemünk hangsúlyosságára erős, élénk színű sminkkel.  Mindenképpen emeljünk ki természetes színekkel, hiszen így nem fog elveszni a tekintetünk, de a hangsúlyt tanácsos az orcára és az ajkakra helyezni. 

Mivel pár napja rátaláltam egy atomcsillámos - értsd: csillámfaszláma - bronzerra Rival de Loop Young kínálatában, a smink főszereplője ő volt, annyira az orcánkra vonzza a tekintetet, hogy tökéletes darab a szemüveg hangsúlyosságának kompenzálására.

Tehát következzen: 

Orcahangsúlyos smink szemüvegeseknek




Arc:
A sminkelést a RdeL Young BB krémjével kezdtem (01-light árányalat), aminek fedése gyenge, viszont nagyon szépen egységesíti az arcbőrt, így ideális szemüveg alá.  Ne használj erős fedésű alapozót, mert rá fog ragadni a szemüveg tappancsaira! Inkább  korekktor és púder kombóval próbáld elfedni erősebb bőrhibáid. Alapozás után a szem alatti karikákra, az orrnyeregre,orrtőre tegyünk korrektort! Ha szükséges, fixáld púderral.

Második lépésként emeljük ki szemöldökünket, korrigáljük ívét ha szükséges. Ez a lépés nem hagyható ki szemmüveg viselésekor. :)

Szemek:
Szemhéjalapozó felvitele után vigyük fel a szemhéjpúdert. Én csillámos pezsgőszínt vittem fel a mozgó szemhéjra, a külsőV-be matt középbarnát vittem fel. Szándékosan nem írok palettát, az a lényeg, hogy ajánlatos csillámos, enyhe színt felvinni a mozgó szemhéjra amivel optikailag nagyítjuk a tekintetet, a külső V-be pedig minimális, természetes matt barna árnyalattal mélyíteni. A tusvonal felvitelekor alapszabály, hogy a tusvonal vastagságát igazítsuk a szemüvegkeret vastagságáthoz, vagy különben disszonáns hatást kelt.

A pillák esetében nehéz dolgom van, hiszen söprik a szemüveglencsémet. Egy rétegben használom a Lovely - curling pump up spirálját, vagy előfordul, hogy nem is spirálozok, ilyenkor gondom van rá, hogy befestettem a pilláim kozmetikussal. Általában csak egy réteg göndörítő spirál használata javasolt. A lencséhez súrlódva könnyen letörnek a pillák, ne erőltessétek! :) 


Orca:
Itt jön a smink főszereplője, a csodás RdeL Young baked bronzere ( 01 -sahara sun), ami szépséges bronzos alapszíne melett trillió aranycsillámmal telített. Nem porzik, atom pigmentált, tartós, emelett hatalmas mennyiséget - 13g- kapunk mindössze 600 forintért.  A pirosító-bronzosító + highlighter felvitelét érdemes a szemüveg keretéhez igazítani, általában lejebb kell felvinnünk, mint a megszokott.

Ajkak:
Ezúttal natúran hagytam őket, ilyenkor se feledkezzünk meg az ajakápolóról ( Isana - intenzív regeneráló szőlőrúzs). 


Follow on Bloglovin

Nektek mik a bevált praktiáitok szemüveghez való sminkeléskor? Mire fordítotok különös gondot ilyenkor? :) 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések

Facebook Like Box