TESZT / CeraVe hipoallergén termékek


Ebben a bejegyzésben szeretnék beszámolni Nektek néhány piaci újdonságról, ugyanis nemrég kaptam egy PR csomagot a CeraVe Skincare magyarországi képviselő cégétől, amit ezúttal is köszönök. 

A CeraVe az első olyan márka, amely tartalmazza az alapvető ceramidokat, és azokat a koleszterin-és zsírsav-észtereket, melyek nélkülözhetetlenek egészséges bőrhöz. Az cég által szabadalmaztatott MVE rendszer 24 órán át garantálja ezen bőr-azonos ceramidok felszívódását.  A termékpaletta a száraz, érzékeny csoportot célozza, testre és arcra való tisztító és ápoló kozmetikumokból, valamint egy-egy "kiegészítő ápolás" kategóriába sorolt kéz-és-lábápolóból.  A termékek az amerikai bőrgyógyászok által ajánlott első számú márka, ám ne felejtsük el, hogy hazánkban számos kimagasló minőségű, kozmetikusok által ajánlott és használt természetes márka található akik elég magas elvásárolásokat támaszthatnak nekünk, magyar nőknek. Leginkább, emiatt voltam kíváncsi az amerikai standardra.

CeraVe univerzális ápoló testre és arcra
Mivel nekem hihetetlenül száraz és vízhiányos a bőröm, még így nyáron is, szerettem volna kipróbálni az ápoló krémet, remélvén, hogy találok egy megfelelő nyári arcápolólót.


Ez a könnyű állagú és gyorsan beszívódó arckrém ideális a nyári hónapokra, nem nehezítette el az arcbőrt és kellemes "viselet". Legnagyobb meglepetésemre nem okozott egy hangyányi irritációt sem, és utólag nem okozott bőrgyulladást, pattanásokat,tokosodást, eltömődést. A termékleírás szerint a  a készítmény nem komedogén és hipoallergén, nos, ezt 100%is alátámaszthatom, ugyanis csak tisztább lett a bőröm, mióta ez a kizárólagos arcápolóm. 
Reggel és este egy-egy borsószemnyi biztosítja az arcbőr kellő ápolását. A szemkörnyékhez is kíméletes, az illatmentességét pedig kifejezetten szeretem.  Összességében, nem tudok rá rosszat mondani és a napi rutinom részévé vált. Ara a legtöbb áruházban 3990 Ft.  Egyébként, testpólóként is bevált, viszont én csak az arcomra használnám, hiszen oda körülményesebb jó terméket találni.

CeraVe tisztító emulzió hidratáló hatással 
A lemosóval kapcsolatban viszont nem voltak nagy reményeim, ugyanis, rendszerint a nem tej vagy vaj alapú lemosók bántják és kiszárítják a bőrömet.  


Ezzel sem volt másképp, ez a kézmosó szappan-szerű, kicsit géles kicsit habzó állag már előrevetítette a problémát.  Annak ellenére, hogy ő egy szappan- és illatanyag mentes, valamint hipoallergén készítmény, azonnal csípni kezdte az arcomat, pirosodott is, persze azonnal lemostam, mégis utána kellemetlen, irritált érzés maradt arcomon. Édesanyám is kipróbálta a terméket, neki is nagyon érzékeny a bőre ( bár inkább normál, mintsem szára), de neki is irritálni és csípte az arcát, teljesen ki is vörösítette sajnos.  Ezt a lemosót nem ajánlom érzékeny bőrűeknek, sajnos ennek a típusnak ez kevés -  vagy inkább túl sok?  
Zsíros arcbőrön azonban, aminek szintén szüksége van a termék "tisztaságára" és illatmentességére, viszont nem érzékeny az alkoholka, ott talán működhet.  A tisztító ára a legtöbb áruházban 3890 Ft.

Mivel rengeteg utazó kiszerelésű termék érkezett továbbadásra ( egyenlőre én is csak azokat használom, a nagyok még bontatlanok), tartunk egy villám nyereményjátékot a blog Facebook oldalán, hiszen nem kapnék hasonló csomagokat ha a közönségem nem lenne Velem. :)  


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések

Facebook Like Box