DIY / Könnyű, kézzel festett könyvjelző szett

A mai bejegyzésben szeretnék megosztani Veletek egy igazán könnyen elkészíthető, kézzel festett könyvjelzőszettet, amit a napokban készítettem. 

Vízfestékkel fogunk dolgozni, és 'wet-to-wet' technikát fogunk alkalmazni, ami kiváló az 'omre effekt' eléréséhez, nagyon mutatós, emelett nem szükséges hozzá jártasnak lenni a festészetben. 





Elöször is röviden a technikáról: a 'wet-to-wet' vagyis nedvest a nedvesre annyit jelent, hogy nedves(egyenletesen vizes felületű) alapra viszünk fel vízzel már higított vízfestéket, vizes ecsettel. 

Jó gyakorlás lehet, ha valaki teljesen a fesztésetben, gyarkan javasolják kezdésnek, hiszen megismerhetjünk az anyagok, festékek, ecsetek természetét különösebb kiadás nélkül, a sikerélmény pedig garantált. Fontos hogy egy jó nedvszívó képessű artist-pad-del dolgozzunk, vagy kifejezetten vízfesték vázlatfüzettel. A vízfesték nyugodtan lehet olcsóbb fajta, akár gyerek festék is.
Válasszunk ki 3-4 egymással harmonizáló árnyalatot és különösebb fomrakövetés nélkül, inkább cseppeket felvéve vigyük fel a kiválasztot árnyalatainkat. Használjunk különböző árnyalatokat, hagyjuk, hogy a festék kialakítsa saját formáját és elvegyüljenek egymással ezzel 'omre hatást' elérve. 



Ha megszáradt, következő lépésként szükségünk lesz egy spray-festékre, valamit egy szilikon/műanyag  áltaunk kedvelt 'fújóformára'. Magyarul is stencilnek, illetve stencilezésnek hívjuk ezt az eszközt és a vele való dolgozás an angol 'layering stencil' után. Segítségével előre legyártott mintát vihetünk fel a kívánt felületünkre, pontosan és gyorsan.

Erre a célra a legjobb talán metál finisű spray festék, de a glitteresek is jó szolgálatot tehetnek. A lényeg, hogy válasszunk eltérő árnyalatot és finisht a dimenziók elmélyítése érdekében. Használat előtt rázzuk fel a spray festékünket és illesszük szorosan az ombre mintás vízfesték papírunkra. A spray festék hamar szárad, akár 2 perc múlva neki is állhatunk a festett lapunk feldarabolásának. Tartsuk észben, hogy könyvjezőket készítünk, ezért jó ötlet lehet ha a korábbi könyvjelőnkről méretet veszünk, de ha nincs ilyen akkor alakítsunk ki szemmértékkel hosszanti , keskeny formákat.


Ezeket a kivágott alakzatainkat ragasszunk rá egy keményebb felületre, keménypapírra, kartonpapírra, akár vékony fadeszkára. Lehetőleg használjunk színtelen ragasztó-stiftet, kerüljük a folyékony ragasztókat, hiszen az csak egyel több lehetőség a munkánk összemaszatolásra. Igény szerint tovább dekorálhatjuk őket, én öntapadós gyöngyöket tettem még fel, valamint lyukaszóval szivecske formákat lyukasztottam.




Köszönöm, hogy Velem tartottál, ne felejtsd el megosztani Velünk legutóbbi DIY projekted!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések

Facebook Like Box