Évzáró teendők - avagy hogyan kezdjük az Újévet rendszerezetten

Bár koránt sem vagyok megszállott rendszerező, az év végén van néhány teendő, amit szeretek elvégezni. Ha ezt a pár dolgot sikerrel beiktatom, az Újév könnyebben és rendszerezetebben indul, ami jókora mentális könnyebbség ebben az egyébként sűrű szezonban.


  • Promóciós emailekről való leiratkozás, közösségi email értesítések letiltása és egy naprakész emailfiókra való törekvés.
Igyekszek kevés helyen megadni az email címem, de néha a különbőző vásárlások alkalmával az online blokkok miatt, vagy csak simán az online leadott rendelésekkel a legtöbb üzlet a mailing listájára is feliraktoztat. Ezek aztán elég jól fel tudnak gyűlni, még végül csak egy reklám fiók lesz a személyes email fiókokból...

Az év utolsó napjain néhány órát rá szánok a 
- leiraktozásra a rendszeresen látogatott boljaimról, 
- spam marketingesek letiltására akikre sosem iratkoztam fel, csak valahonnan megszerezték az adataim...
- közösségi alkalmazásokról érekző email értesítésekről való leiratkozás

Az a helyzet, hogy ahol törzsvásárló vagyok, oda úgy is járok és szeretném megúszni az akciós promó emaileket, amik csak impulzusvásárlásra ösztönöznek. 

  • Felugró értesítések kikapcsolása, átválogatása az okos készülékeken
Az állandó pittyegés nem csak idegrendszerednek nem tesz jót, de a produktivításodnak sem. Ezek a folyamatos mentális megszakítások lefoglalják az agyunk, elfoglaltnak érezzük magunkat tőlük és a kreativ - produktív állapot elérése is elérhetetlen magasságokba kerül. 

Nekem a telefonomon egyedül a Gmail felugró értesítések vannak bekapcsolva, ezt szeretem látni, hiszen az online eladásaimról így kapok értesítést s látom, ha pl. egyéni rendelés érkezett a webshopomnól, aminek aznap neki kell állnom. 


Egyébként, ha valakit érdekelne, hogy mi lett a kézműves boltommal a legutóbbi tavaszi poszt óta, amikoris konkrétan a fizetésképtelenség kerülgetett a pandémia után s még a napi irodai munkámat is otthagytam a megmentése érdekében, nos, végül sikerült a felszínen tartanom a nyári hónapok alatt, alapos átszervezés és néhány új termék piacra dobása után kezdett vissszatérni belé az élet. 

Egyébként, ismét teljes állásban dolgozok is, hiszen a webshopom nem termel ki nekem órabért vagy lakbért. Végül egy gyengébb közepes karácsonyi szezont sikerült zárnom a tegnapi nappal bezárólag. Az eladások utáni profit a termékeken elég volt arra, hogy az üzlet kapjon egy ráncfelvarrást s tovább üzemeljek. Új weboldal fejlesztőhöz szerződtem s egy felhasználóbarátabb vásárlói felületet hoztam létre, illetve, készítettem csini névjegykártyákat is az elegáns terjszkedés érdekében.
Remélem a megújulás benonzza majd a váráslóközönséget és jővőre forgalmasabb évem lesz a tavalyi és idei vegetálás után.
  • Gyógyszerek, vitaminok átválogatása
Ezt a lépést mindenkinek ajánlom, egészen sokkoló mennyiséget dobtam ki idén bontatlan, vagy nem teljesen elhasznált s régen lejárt vitaminokból és gyógyszerekből.  Fogyi tabletták 2019-es lejárattal, fájdalomcsillapítók 2020-as lejárattal... remélem, mindenki tudja, hogy lejárt gyógyszerek fogyasztása veszélyes s vagytok olyan anyagi helyzetben, hogy újat vásároljatok, ha szükséges. 

  • Ruhatár gyors szelektálása
Az év végével szintén szeretem kiválogatni azt a néhány ruhadarabot, amit (már) nem hordok szívesen.  Az indok lehet, hogy 
- nem áll jól, 
- nem érzem magam jól benne, 
-vagy a színek nem állnak jól a bőrtónusomhoz. Például, amit idén fedeztem fel, hogy imádom  a narancsos, mustár és tök színű ruhákat. Imádom, ahogy kinéznek. Felvéve azonban nagyon kelletlenül érzem bennük magam, mert az amúgy is sárgás bőröm még sárgábbá teszik és már konkrétan vese-betegnek nézek ki bennük. A szín továbbá nem baráti az extra kilók letagadásában sem.
- Ha a ruhanemű elhasználódott, elvesztette a formáját, vagy csak simán leettem és a folt nem jön ki... 

Idén is összegyűlt egy bevásárló szatyornyi jó minőségű ruha, amit sikerült odaajándékoznom kisállatok gondozására való gyűjtésre.

Egyébként, nem tudom, próbáltátok -e már az OLIO ingyenes okos-alkalmazást. Ajánlom, ha sok kacatod van, amitől szeretnél gyorsan megválni.



Az Olio alkalmazás felesleges étel és tárgyak megosztasara való, te is tölthetsz fel dolgokat és látod hogy a környékeden mik vannak még feltoltve. Biztonságos, a profilod nincs össze kapcsolva semi social médiával, meg adod a lakhelyed az Olio profilodban és a helyi térkép egy hozzávetőleges helyet jelöl meg a többieknek, én úgy latom. kb 50m ért csal, szóval elég pontos annak aki keresgél, de a pontos címed nincs kiadva alapból. Gombnyomással lehet kérni ezt azt ha felvennéd és utána az illető megadja a pontos címet üzenetben. Meg itthon csak Pesten használjak inkább, ezért gondoltam megosztom. Próbáljátok ki, az útmutatás az, ha valaki fel vesz valamit illik feltolteni is.

  • Végül pedig, lassítsunk le!

Ez talán a legnehezebb dolog a listámról.  Ezt a pár napot Karácsony előtt még nagyrészt a telefonon töltöm, látnotok kellene a Goodle naptáram, csordulásig foglalva letudandó hivásokkal...igyekszek elintézni minden adminisztrativ dolgot, s hogy a dolgok mozgásban legyenek a webshopommal kapcsolatban s úgy egyébként az ünnepek alatt. Így, nyugodtan tudom élvezni majd a karácsony 3 napján családommal, munka nélkül, remélhetőleg stressz nélkül. :)

Nektek is kivánok kellemes pihenést az ünnepekre, remélem, addig sikerül elintézni a teendőiteket, hogy nyugodtan telhessen az a néhány nap az évben.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések

Facebook Like Box