TESZT I Lyonsleaf: mályvacukor termékcsalád



A mai bejegyzésben egy igazán különleges, teljesen természetes szépségápolási márkát illetve egy speicális termékcslaádjukat mutatom be nektek!

A LYONSLEAF talán nem a legismertebb organikus szépségápolási márka, sőt, otthon szerintem teljesen ismeretlen, de mindképpen érdemes rájuk figyelmet fordítani. Biztos vagyok benne, hogy nemsokra otthon is berrobban majd a köztudadtba mint az alsó árkategóriás luxus organikus márka.

A termékeikkel először a LOVELULA Beauty-Boxban ismerkedtem meg.
Erről a havi szépségdobozól már meséltem nektek ebben a videóban. Azonnal szimpatikus volt a korábbi indokok miatt:

  • visszautasítják a műanyag használatát termékeik csomagolásához, mindent üveg tégelyegben, üvegcsékben tudunk megvásárolni amiket aztán újból felhasználhatunk.
  • a termékek a mai szépségipafr szerint károsnak ítélt anyagoktól mentesek, illetve 100%-ban természetes összetevőkethasznlnak fel vitaminokkal illetve antioxidánsokkal megspékelve.
  • a logó és desing aranyos és szeretnivaló, de semmi extra, nem erre, hanem a termékek minőségére fektették a hangsúlyt.

AMI MIATT MÉG PREFERÁLOM A TERMÉKEIKET MÁS NATÚR KOZMETIKUMMAL SZEMBEN
Egyátalán nem tartalmaznak vizet a termékeik, ezáltal meggátolták a baktériumképződést, illetve természetes úton hosszabb ideig eltarthatóak a termékeik.

MÁLYVACUKOR, NEM PILLECUKOR...
Gondolom, az angol marsmallow után sokan a rózsaszín pillecukorra asszociálnak és azon gondolkodnak, hogy miért is hasznos összetevő ez nekünk a szépségápolásban?

Nos, nem az.  Ebben az esetben  a mályvacukorról, azaz egy Ázsiában őshonos gyógynvényről van szó, amely fehér-rózsazsín jellegzetes virágot hoz. Az angol nyelvben emiatt a gyógynövényt is Marsmallow-ként emlegetik.
A mályvacukor gyökerét és levelét ősidők óta fogyasztják várandós, terhes és szoptató nők ázsiban ugyanis állítólag ellenállóbá tette szervezetüket a terhességkor gyakori komplikációk ellen (szerencsére ezt ma már a modern orvostudomány megoldja nekünk ) és bőrüket is ellenálóbbá tette a terhességi csíkok, bőrük kinyúlása ellen.

ILLATOSÍTOTT PUHÍTÓ ÉS BŐRMEGÚJÍTÓ OLAJ 



INGREDIENS // INCI: 
Helianthus annuus (Sunflower) oil*, Persea Gratissima (Avocado) oil*, Adansonia digitata (Baobab) oil**, Borago officinalis (Borage) oil**, Rosa canina (Rosehip) oil**, Althaea officinalis (Marshmallow) Extract, Tocopherol (Natural Vitamin E) oil, Calendula officinalis (Marigold) Extract, Essential oils of Vetivera zizanoides (Vetiver) and Pelargonium graveolens (Geranium), Rosa centifolia (Rose) flower extract. Natural ingredients contain: citronellol, geraniol, linolool, citral.
*Organic **Cold Pressed

SAJÁT TAPASZTALATOK

Ez az olaj elég lassan szívódik be, sokkal lassabban mint az általam eddig használt olajok. Emiatt,elképzelhetetlennek tartom a nappali rutin részeként. Én heti 1-2 alkalommal használom, este, fürdés után megtisztított arcbőrre viszem fel. Mélyrehatóan táplálja, egészen felélénkíti a fáradt arcbőrt.

Édeskék, cukorka szerű illata van, elég erős. Nem igazán tudom eldönteni, hogy tetszik-e vagy sem, amolyan semleges illat számomra. Fás illatát a Khus-khus adja, virágosságát, édességét pedig a geránium és a rózsa. Azt hiszem összességében én preferálnám az illatmentes verzióját, de nem azért, mert bármi irritációt -pirosságot okozott volna, egyszerűen csak jobban szeretem az illatmen tes termékeket.

Hatását tekintve viszont több mint elégedett vagyok vele így megbocsájtom neki a lassú beszívódást.
Hatóanyag gazdagsága miatt tényleg szuperül feltölti a megfáradt, feszességét vesztett bőrt, új életet lehet bele. Nekem kombinált bőröm van, a száraz részeket maximálisan hidratálja, de a T zónát nem teszi zsírosabbá. A nyugató hatanyagok miatt még jót is tesz a pattanásoknak. Gyakran használom szemkörnyékápolóként, csodás tesz a megfáradt szem körüli bőrrel és.

ANYUKÁK KÖRÖMVIÁG ÉS MÁLYVACUKOR KENŐCSE 




INGREDIENS // INCI:
 Raw Organic Shea Butter, Organic Coconut Oil, Organic Sunflower Oil, Organic Beeswax, Organic Avocado Oil, Cold Pressed Borage Oil, Cold Pressed Rosehip Oil, Calendula Extract, Marsh Mallow Extract, Natural Vitamin E Oil.

SAJÁT TAPASZTALATOK

Bár se várandós, sem anyuka nem vagyok, mivel van néhány nemkívánatos striám időnként kipróbálok speciális, akár anyukáknak szánt készítményeket ezekere. Bár a csodákban nem hiszek, és tudom, hogy semmi nem fogja őket eltűntetni - főleg így, több év távlatából - a megfelelő hidratálás sokat javíthat a kinézetükön és érzetükön.

Ez a krém a legesleg-gazdagabb, olaj alapú krém amit valaha használtam, éppen ezért éjszakai kezelésként használom alkalmanként - a combom belső területeire illetve a mellkas környékére szoktam felvinni és lefóliázom magam estére.
Nagyon mélyrehatóan táplálja a bőr, összességében emiatt kevésbé mélynek érződnek a striák. Bár látható különbség nincs, érezhető annál inkább, ugyanis ha végisimítom a felületet alig érződnek. Jóval komfortosabb érzés is, mivel hidratált a bőr nem húzódik, nem viszket, kevésbé érzékeny a ruhadarabokkal szemben.

Összességében, ha csak egy szuper, speciálisan mellkasra-mellre szánt ápoló kenőcsöt kerestek - várandósságtól függetlenül -, akkor is kiváló hasznát veszitek majd. Ha pedig utókezelésként, striákra alkalmazzátok - a test bármely felületén- , akkor is segítség lesz a már kialakult probléma enyhítésében.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések

Facebook Like Box